Drude Molbo

Drude Molbo

Akademisk medarbejder FU

Primære forskningsområder

Som data-administrator og projekt koordinator er mine primære arbejdsområder alt hvad der har med data at gøre, herunder biologiske prøver i biobanken CAMB

Mine opgaver består blandt andet i:

 • Indsamling af data - bl.a. sætter jeg indtastnings-programmer op, udarbejder verificeringsmanualer til scannede spørgeskemaer, planlægger projekter og dokumenterer dataindsamling
 • rensning og samling af data i større databaser ved brug af programmet sas
 • administration af projekter og tilladelser - bl.a. udtræk af data eller biologisk materiale til specifikke analyser, koordination mellem alle parter i et projekt, samarbejdsaftaler og GDPR tilladelser
 • videre analyser og sas programmering - jeg laver statistiske analyser eller giver hjælp til selvhjælp i sas programmering
 • vejledning om valg af data til projekter og ansøgningsprocedurer.

 

Aktuel forskning

Jeg arbejder på følgende projekter:

 1. Jeg er data-administrator på CAMB , Copenhagen Aging and Midlife Biobank, som er et stort projekt ledet af professor Rikke Lund og koordineret af Eva Jepsen.
  Projektet undersøger tidlig aldring i forhold til inflammation.
  Data indsamlingen løb fra 2009 til 2011, hvor 7200 midaldrende mænd og kvinder deltog i projektet ved at besvare et stort spørgeskema og komme til en lang række tests og undersøgelser og give blodprøver til biobanken.
  Jeg har ansvar for de praktiske sider af  projektet der har med blodprøverne og databehandling og registerkoblingen at gøre, men vi er en hel gruppe der arbejder sammen om at løse opgaverne.


 2. Jeg er data-administrator og projekt koordinator på projektet Den Danske Sessions Database (DCD), ledet af professor Merete Osler.
  Projektet har digitaliseret sessions register data fra årene 1957 til 1977 så de nu kan kobles med andre nationale registre og man kan undersøge hvordan mændenes helbred senere i livet varierer i forhold til resultaterne fra intelligens test, højde og vægt ved session.

 3. Jeg er data-administrator for projektet Sundhed, Trivsel og Relationer i Taastrupgaard (STRIT).
  Projektet ønsker at belyse effekten af større strukturelle ændringer (bl.a. nedrivninger) i et boligsocialt område på beboernes helbred og sociale liv. Beboerne interviewes før, under og efter ændringerne, sammenlignes med beboere i et lignende boligområde uden ændringer og følges i de nationale registre.

 4. Jeg er en af 4 databasemanagere på Folkesundhedsdatabasen ved Institut for Folkesundhedsvidenskab. Det er instituttets fælles platform til registerforskning via Danmarks Statistik.

ID: 4933763